Stockholms MC-varuhus

Anders Holmberg utanför nya butiken på Vårby allé 53.

Efter 28 år på Norra Stationsgatan 93 och 47 år i Stockholms innerstad flyttade Stockholms MC-Varuhus i våras till Vårby Allé 53 i Vårby. Alltså AVA MC:s tidigare lokaler alldeles intill både E4an och Masmo T-banestation.

– Förutsättningarna för att driva en MC-butik i centrala Stockholm med få och dyra parkeringar i kombination med trängselskatt och höga lokalhyror gör att vi valde att flytta utåt, sade VD Bengt Gunnarsson när vi pratade med honom då. 

Nu gjorde vi ett snabbt återbesök för att pejla hur det ser ut med försäljningen mitt i en pandemi. Och Stockholms MC-Varuhus har verkligen landat rätt eftersom lokalerna under 70-talet var ett OBS-varuhus. De två våningsplanen med rulltrappa är kvar och hela nedervåningen används för utrustning och reservdelar, medan övervåningen är enbart motorcyklar.

–Vi tycker att de nya lokalerna är fantastiska. Det är klart lättare att parkera för kunder, men Covid-19 har stannat tiden en smula. Vi kan inte säga om det är bra eller dåligt, utan det är något som framtiden får utvisa, säger Anders Holmberg som är försäljningschef på företaget.

I det stora hela påvisar en del mc-detaljister och importörer en ökad försäljning i år jämfört med förra året. 

Vi tycker givietvis att fler borde åka ut till handlare för att stödja den svenska mc-branschen nu när de behöver det. 

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser