Resultatlista – Custom Bike Show

Custom Bike Show är tveklöst en av Roslagens pärlor. Efter att utställningen nu har arrangerats och genomförts 50 gånger råder det ingen tvekan om detta. Klubben själva refererar gärna till eventet som ”SM i hojbygge”, men de senaste 20 åren har det snarare varit rena rama finnkampen och på senare år har Twin Club plockat in en översättare som ser till att vinnarna kommer till scenen med sina hojar. I år var andelen finska hojbyggen kanske färre än många tidigare år, men med tanke på att fem av sju klasser vanns av riktigt balla hojar från Finland talar sitt egna språk.

Vädret, publiken, hojarna, stämningen. Allt var på topp lördagen den första juni och som vanligt var det underbart att gå runt bland alla välbyggda maskiner och prata med vänner och annat vettigt folk. Med 190 utställda hojar och runt tusentalet besökare om man räknar in press och polis, så var det ett av de mest besökta svennen någonsin. klassen H-D Chopper var störst i år med 57 hojar, medan Chopper var minst med 10. Men sånt flexar med åren. De mest radikala hojbyggena med bromslösa framhjul brukar komma från Finland. Och så kunde det ha blivit även i år… om det inte var för Peter ”Foppa” Forsberg och hans knark-Zündapp som såg ut som om den rullat ut ur Charles Mansons huvud. Med 50-årskalaset stundande kändes det dessutom som en hoj som faktiskt kunde ha deltagit 1971. Alla moppegubbar med minnen av vässade Zündapp log nog lite extra…

Med ett första Custom Bike Show som kördes 1971 (det var några år emellan där det inte anordnades) så finns det bara en aktiv klubbmedlem kvar idag som var med och anordnade första eventet. Marlon Larsson. Även Custom Bike Shows evige speaker som klev ner från den positionen för ett par år sedan. Men han vare där även i år och vi har en känsla av att han kommer tillbaka rätt många år till.

H-D CHOPPER
Rezi LiiasSportsterOulu / Finland
Ismo Keski-KorpiShovel-chopVihniä / Finland
Eric BoströmPanheadEkerö
CHOPPER
Håkan LindbergTriumphHuddinge
Peter Forsberg Zündapp Chopper Gävle
Reinhard StefanssonHonda 750Laholm
CUSTOM
Janne JuntunenH-DKajaani / Finland
Kevin AlmlöfJärnsportsterStockholm
Kalle NilssonKompressor-TriumphHägersten
RACER
Jukka HaapalaMumbaii RipperTurku / Finland
Anders HåkanssonHedlund / ISRÅby
Ronny LarssonHonda Gold WingFalkenberg
CLASSICS
Mats OlofssonBrough Superior SS80Enskededalen
Hans CandebornIndian Chief -48Norrtälje
Kenth NybergerH-D knuckleheadStockholm
MODIFIED STD
Petteri HeinonenH-D WLAJämsänkoski / Finland
Niclas EdmarkH-D SwluxeBandhagen
Benke ErikssonH-D bobberStockholm
JURYNS PRIS
Rezi LiiasSportster-chopOulu / Finland
Ismo Keski-KorpiShovel-chopVihniä / Finland
Kalle Nilssonkompressor-Triumph Hägersten
BÄSTA LACK
Håkan LindbergTriumphHuddinge
PEOPLES CHOICE
Peter Forsberg Zündapp Chopper Gävle

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser