annons
Hem » Nyheter » Nya H-D Sportster S

Nya H-D Sportster S

Harley-Davidson skrotade sin Sportster-serie förra året, i alla fall på de marknader som vid årsskiftet gick över till Euro5. Nu har de presenterat en helt ny! Eller nja, den kom inte som någon total överraskning nyhetsmässigt då hojen visades upp som koncept redan 2019. Men att den skulle krönas med modellnamnet Sportser, och därmed ta över staffettpinnen från en av H-D mest långlivade modellserier visste vi inte.

I ramen hittar vi den nyutvecklade, vätskekylda 60-graders Revolution Max 1250T-motorn som redan sitter i äventyrshojen Pan America, dock nedtrimmad från drygt 150 till 121 hästar, men med bättre vrid på låga varv, precis som man önskar på glidare. Motorn används även som bärande del, vilket bidrar till att vikten stannar på hyfsat låga 228 kilo.

Elektroniken är av modernaste mått, det vill säga med tre körprogram, kurv-ABS och lutningskänslig traction control. Framtill hittar vi en 4-tums TFT-display som kan parkopplas med H-D:s app för navigering, telefonuppkoppling etcetera. Sneglar vi närmare på chassit hittar vi såväl Showa-dämpare som Brembo-bromsar.

Svenskt pris från 164.900 kronor.