Årets Stanleyvinnare utsedd!

Den nyaste medlemmen i Classic Bike Hall of Fame är Acke Rising från ISR. Stanleyn överlämnades inför personalen hos den mångåriga samarbetspartnern Öhlins, av Kenth Öhlin själv med Robert Lavér vid mikrofonen.

Sveriges finaste utmärkelse tilldelades den här gången till en av landets främsta innovatörer inom motorcykelbranschen – Anders ”Acke” Rising.

Acke Rising blev härmed den elfte mottagaren av en ”Stanley”, Urban Engströms vackra bronsstaty.

Juryns motivering löd, ”För en fantastisk framåtanda och hög kunskap när det gäller utveckligen av egna produkter, i kombination med ett synnerligen hjälpsamt och ödmjukt förhållande till sin omgivning. Acke har med sina kunskaper om metaller, sin känsla för kvalité och vilja att alltid gå vidare i projekt efter projekt gjort sitt lilla bolag känt långt utanför Sveriges gränser. Han har fått många beundrare i motorcykel-Sverige tack vare sin tekniska begåvning”.

Mest kända är han och hans bolag ISR för sina bromskomponenter, men Acke har även tillverkat ett 60-tal egna motorcyklar, Acke har redan hunnit vara verksam i över femtio år men verkar inte slå av takten för det, utan jag tror vi kan se fram emot många spännande motorcykelprodukter från Tumba även i framtiden. Information om ISR hittar du på www.isrbrakes.se


Classic Bike Hall of Fame:
2008 – Peter Sköld
2009 – Kenth Öhlin
2010 – Torsten Hallman
2011 – Bosse Rindar
2012 – Nisse Hedlund
2013 – Thomas Gustavsson
2014 – Thomas Klarkner
2015 – Ola Stenegärd
2016 – ”Varg-Olle” Nygren
2017 – Jan Leek
2018 –  Acke Rising


 

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser