Vinnarna från Custom Bike Show

Anders Göth ställde ut flera hojar och vann 1:a och 2:a pris i H-D Chopper.

Efter ett noggrant övervägande bestämde sig Twin Club i mitten av maj för att Norrtälje Custom Bike Show under första helgen i juni enbart skulle bli ett online-event för andra året i rad. Där andra klubbar har valt att skjuta upp eller hoppa över så var Norrtäljeklubben först med att styra upp det digitala och framgången blev stor. Så att göra det igen kändes inte som samma vågspel som förra året.

–Vi har blivit lite varmare i kläderna. Det var visserligen lite färre hojar anmälda, men vi har haft gott om besökare utslaget på hela helgen fram till måndag, säger Uffe Karlsson (Twin Club) som tror att det berodde på fantastiskt väder då folk hellre åkte hoj än att de surfade på mobilen eller datorn. 

Petri Ruusunen kommer alltid med hojar som har en lätt fantasifull och påhittad bakgrund. Som denna Indian, ägd av den siste ryske Tsaren.

–Vi hade lite strul då det såg ut som om man bara kunde rösta en gång, även om alla röstningar registrerades i databasen, så det blev lite synpunkter, säger Uffe.

Till i år återvände även AMDs VM i hojbygge, vilket i sin tur gav ett större prisbord. Några planer på att flytta fram eventet till exempelvis augusti diskuterades däremot aldrig.

–Vi tycker inte att det finns någon anledning att flytta fram Det är inte ens säkert att det går i augusti heller… så det var lika bra att hålla kvar vid redan etablerade datumet, säger Uffe.

Då vi på MCM Classic fick synpunkten utifrån om att en del av de deltagande motorcyklar förra året kunde ha sålts eller byggts om långt innan de ställdes ut så frågar vi Uffe om det är något klubben tagit hänsyn till, men det menar Uffe att det är mer eller mindre omöjligt om organisationen inte ska växa långt över sig själv. Man litar helt enkelt på att folk visar det de har… eller i vissa fall i alla fall hade fram till nyligen.

Årets stora vinnare var i alla fall Linköpingsbon Anders Göth som tog hem första OCH andra pris i H-D Chopper, blev trea i modified Standard, var en av vinnarna i AMD VM-klassen och vann Twin Club’s Choice. Imponerande.

Nästa år kommer klubben däremot att vara tillbaka i Societetsparken i centrala Norrtälje. Då betyder bra väder att det kommer mycket folk och inte tvärt om. Fast vi som längtat så mycket tror att folk kommer att vallfärda dit bara för att få lyssna på Marlon när han mässar från scenen. ”Änd the winner issssss….”
Läs mer på https://www.custombikeshow.se

H-D Chopper

1: Anders Göth, Linköping

2: Anders Göth, Linköping

3: Stefan Rolen, Panshovel, Sollefteå

Chopper

1: Traja chopper 46, R. Silfver, Odensala

2: BSA chopper, Tore Halvorsen, Norge

3: Chopper, Trazan, Trollhättan

Racer

1: Petri Ruusunen, Finland

2: Claes Lindblom, Hindås

3: Valand, Denvers Choppers

Classics

1: Kristoffer Gottberg, kobba Hoppers, Åland

2: Tompa, Plebs Choppers, Örsundsbro

3: Martin Andersson, Galen i Huvet MC, Trollhättan

Custom

1: Thomas Mortensen

2: Janne Wikström, Tramps MC, Västerås

3: Chribbe Lundin, Älvsjö

Modified Std

1: Juha No Name Finland

2: Kakku, Håbo, Tibble

3: Anders Göth: Linköping

AMD Scandinavian Championship of bike building

1: Thomas Mortenssen

1: Anders Göth

1: Petri Ruusunen, Finland

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: