Video: Can-Am Pulse och Origin

Senare i år kommer Can-AM att lansera sina nya eldrivna motorcyklar, Can-Am Origin och Can-Am Pulse. Nu kan du kolla in en film där du får se mer av modellerna.

Tidigare i år tillkännagav BRP sina planer på att återuppliva Can-Am som ett tvåhjuligt motorcykelmärke med hjälp av elektriska drivlinor, och smygvisade fyra nya modeller som en del av sin presentation.

Origin – den största av de två modellerna som nu presenteras – är en offroadstukad maskin. Inspirerad av Can-Ams ”Track ’n’ Trail”-rötter, är Origin designad för att erbjuda terrängförmåga och snabba prestanda på landsväg utan höga driftskostnader.

Den mer stadsfokuserade Can-Am Pulse roadster har designats för att erbjuda en lättkörd och rolig pendlarmaskin.

Ännu har inga tekniska specifikationer presenterats, men Can-Am har gjort det bästa av BRP:s delägande i Rotax – som tidigare har arbetat med Aprilia och BMW – för att utveckla ”Rotax E-Power”, som uppges erbjuda rejält med prestanda och vridmoment.

”Idag når vår historia vad gäller innovation nya höjder i och med avslöjandet av marknadsformande elektriska produkter som kommer att förbättra konsumenternas upplevelse på vägen”, säger José Boisjoli, VD och koncernchef för BRP.

”För ett halvt sekel sedan vrålade Can-Am fram till seger på banan och ute på stigarna, och idag tar ett nytt arv vid. Med Can-Am Origin och Can-Am Pulse, de två första modellerna i vår elektriska tvåhjuliga familj, rustar vi upp för att återstarta vårt motorcykelarv genom att skapa spännande körupplevelser för en helt ny generation.”

Can-Am Pulse och Can-Am Origin är planerade att premiärvisas för allmänheten i samband med internationella motorcykelmässan EICMA, under november månad.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser