Två nya encylindriga Triumph

Triumph lanserade nyligen två nya encylindriga Triumph 400-kubikare som de kommer att tillverka i samband med sin indiska partner Bajaj och sälja från årsskiftet 2024. Triumph Speed 400 och Scrambler 400 X. Man får backa långt bak i tiden för att hitta senast tillverkade encylindriga Triumph, men nu är tillverkaren som sagt här med två modeller som skiljer sig lite mer från varandra än bara avgasrör och däck.Vad de däremot har gemensamt är en (enligt uppgift) 40-hästars encylindrig fyrtaktare med fyra ventiler. 

Båda modeller har enkelstötdämpare bak, inverterad framgaffel och samma ram med påbultad bakram. Speed 400 har en hjulbas på 1377mm medan Scrambler har 1418mm. Motorn har 6-växlad låda, ska ge ett vridmoment på 37,5 Nm. Vi hade visserligen föredragit 47 hk med tanke på att det är där övre effektgränsen ligger för A2-körkort. Men å andra sidan är den huvudsakliga målgruppen troligtvis i länder där den uppdelningen inte existerar.

Scrambler 400X har 19-tums framhjul samt 17” bak, andra fotpinnar och den väger med sina 179 kilo ungefär nio kilo mer än sin kollega. Pris är ännu ej satt. Och om vi får säga det själv så ser de bra ut.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser