Testkörd: Caberg Ghost

Sommaren 2022 körde jag oftast runt med hjälmen Caberg Ghost på skallen. För mig, som är van att antingen ha öppen hjälm med solglasögon, eller heltäckande integralhjälm, så blev det en ny typ av upplevelse. Om du har glasögon är det en exemplarisk kruka för att åka runt kring hemmatrakterna. Skalet är gjort av kompositfiber (kevlar / glasfiber)… men finns i kolfiber för cirka tusen spänn mer. Det viktiga är att komma ihåg är att detta är en öppen hjälm med visir och inte en öppningsbar integral. I farter över 130 börjar hakpartiet att fladdra och vrider du huvudet i sidled så är det lätt att tro att hakpartiet i hårt gummi skulle flyga av, men du måste dra fram hakpartiet för att öppna hjälmen, så det händer inte, även om det kan bli obehagligt fladdrigt. Vi rekommenderar hjälmen för lägre farter.

Inredningen går enkelt att ta ut och tvätta och du kan använda hjälmen utan hakparti med visiret fortfarande monterat. 

Om du har skägg så är det här dessutom en bekväm hjälm eftersom skägget inte trasslas till av fartvinden, men ska du åka fortare än 100 km/t så föreslår vi en integralhjälm ifall olyckan är framme.

Dessutom finns det utrymme i hjälmen för att enkelt montera Cabergs bluetooth-intercom ”Just Speak Evo”. Hjälmen kostar runt 3.000 till 4.00:- beroende på utförande.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser