Svedea stöttar SMC med rekordsumma!

Stefan Karlsson, Svedea och SMC:s generalsekreterare Jesper Christensen 

SMC, Sveriges Motorcyklister, och Svedea samarbetar för att skapa ökad säkerhet och bättre förutsättningar för hojåkare i Sverige. Svedea har stöttat verksamheten varje år sedan 2016 med ett ekonomiskt bidrag som i år når rekordsumman 765 980 kronor.

SMC bildades redan 1963 och har sedan dess verkat för ett bekymmersfritt motorcykelåkande i ett trafiksäkert samhälle. Organisationen, med cirka 67 000 medlemmar och 470 anslutna klubbar, spelar en viktig roll som partner och remissinstans i alla frågor som rör motorcyklism.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med SMC som gett oss mycket värdefull information och insikter om säkerhet kopplat till hojåkande. Vår gemensamma kamp mot rullgrus, till exempel. Eftersom vi är störst i landet på mc-försäkringar och tar en aktiv roll i motorcykelbranschen vill vi också bidra till SMC:s verksamhet, säger Stefan Karlsson, affärsansvarig för mc på Svedea.

Nytt rekord!

Årets bidrag på 765 980 kronor är det högsta som delats ut sedan samarbetet startades 2016. Pengarna är resultatet av den återbäring Svedea delar med sig av för varje försäkrad SMC-medlem. Utöver bidraget får SCM:s medlemmar rabatt på Svedeas mc-försäkringar.

– Vi är ju en ideell organisation och är djupt tacksamma för det ekonomiska stödet från Svedea. Dessutom ger samarbetet oss kunskaper som vi har nytta av i vårt trafikpolitiska arbete och vi har även en gemensam arbetsgrupp som arbetar för ökad säkerhet, kommenterar Jesper Christensen, generaldirektör för Sveriges Motorcyklister.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser