Nya modeller från Harley

Precis så här i början av året lanserar Harley-Davidson nya 2024-modeller. ”The Company” skickade ut en pressrelease där de flaggar för att nya 2024-modeller nu finns hos handlarna. Eftersom Harley-Davidson presenterar sina nya modeller i omgångar runt året, där viktigaste hojen ofta presenteras i augusti under Sturgis-träffen, så kan man inte med säkerhet säga vad som tagits bort. Men de nya modeller som finns på hemsidan är maskiner i alla kategorier Grand American Touring, Cruiser, Sport och Adventure Touring. 

2023 Location Photography. FLHCS Heritage Classic 114. FLHRXS Road King Special

Vi ser att en helt krombefriad Road King Special är tillbaka och att sju nya cruisers åter finns i utbudet. Men det är där vi hittar det fyndiga med H-D. Modeller kan försvinna ur programmet bara för att återvända några år senare i nya färger. Och vem bryr sig egentligen om årsmodeller eftersom den tekniska utvecklingen hos H-D inte direkt rusar okontrollerat så att man inte känner igen maskinen. It’s all about style and appearance. 
De modeller som finns kvar sedan förra året har oftast fått en ny färg som ska fånga din blick. Själva gillar vi den enkla Street Bob 114 som nu kommer även i blått. Men som sagt… Harley-Davidson kommer att presentera nya modeller vid minst tre tillfällen till i år och efter att Indian Motorcycle dök upp som konkurrent har Harley faktiskt ryckt upp sig rejält för att hålla sig kvar i toppen.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser