Nya H-D Nightster – Snygg även i dagsljus

2022 Nightster Imagery

Nya Nightster är en modern Sportster som ser rätt ut. När Sportster S med helt ny, vattenkyld V-twin lanserades förra året var det många som tänkte att det sura äpplet var rätt fult också. Sportster-familjen, som ändå haft en obruten och stadig framgångshistoria sedan 1957, hade avslutats eftersom motorn inte längre klarade av miljökraven, men det var något med Sportster S som inte kändes rätt. Den ser helt enkelt ut som något annat. Har man matat sina följare under mer än 60 år att en Sportster ser ut exakt så här, så är det svårt att rulla fram något som ser ut som något som blivit ihoptrampat och kalla den Sportster.
Men nu kommer Nighster. Och vi säger halleluja!

Motorn i Nightster är samma Revolution Max 975T-motor som sitter i Sportster S. En 975cc, vätskekyld 60 graders V-twinmed 90 hk / 7500 rpm motoreffekt och 95 Nm / 5000 rpm i vridmoment. Dubbla överliggande kamaxlar, variabel timing på ventilerna och balansaxlar som tar ner vibrationerna.

Harley har även utrustat hojen med traction Control, drag-torque slip Control system, separata elektroniska körlägen (Road, Sport, Rain), 41-mm Showa-gaffel och dubbla bakstötdämpare, bränsletanken sitter i en fuel cell under sadeln. Hela hojen känns modern och inte som en maskin som tvingats in i framtiden. Prislappen är 159.900 SEK. Vi kommer att hänga på låset. Var så säkra.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser