Nmoto Nostalgia – R7-look a like

Nmoto Nostalgia tillverkar färdiga hojar och kit bikes som påminner om förkrigsprototypen BMW R7

Det amerikanska företaget Nmoto Nostalgia var ute efter att skapa en modern BMW med ett utseende som skulle påminna om BMWs förkrigsprototyp R7. En riktigt art deco-influerad skönhet som i och för sig aldrig skulle lura luttrade veteraner, men som definitivt har ett sexigt linjespel.

Hojen är baserad på en BMW R nine T och har alltså en modern drivlina, men det var i alla fall efter att ha sett världens enda R7 under en utställning på Pebble Beach 2012 som Alex Niznik blev helt förälskad. Så Niznik lovade sig själv att han skulle bygga något liknande efter sin pension 2015. Och han skulle inte bara tillverka en, utan en mindre serie för försäljning.

Niznik grundade firman Nmoto och började utveckla ”The Nostalgia Project”. Målet var att förknippa gammaldags formspråk med modern teknologi. ABS-bromsar, LED-belysning, Euro 4-certifiering, nyckellös tändning med mera. Och för att det skulle bli rätt rakt igenom och  inte stupa på detaljer anställde Niznikallt från designers till plåtslagare, mekaniker och inovatörer.  

Utöver en standard R nine T-ram (ej bakramen) har hojen utvecklats med enkelfjädring bak för att ge illusionen av att den är stelbent. Hela karossen, skärmarna, tank och detaljarbete är givetvis gjort i verkstaden. Detaljarbetet är väldigt avancerat och sadeln är justerbar i olika ledder för att passa olika långa förare bättre. Nu kan den som vill surfa in på Nmotos hemsida och köpa en egen ”klassiker” för sisådär $49.000.Från och med oktober finns det även en kitbike-lösning för den som redan har hojen och vill göra en del av jobbet själv. 6.950 för kitet (som kallas R sevenT Kit).

En bild på originalhojen som hos BMW-entusiaster anses vara världens vackraste maskin. BMW R7.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser