Long Way Up – just nu

Ewan McGregor och bästa polaren Charley Boorman ger sig ut på ett nytt äventyr. Den här gången på elektriska Harleys.

Ni som såg Long Way Round och Long Way Down där Charley Boorman och Ewan McGregor kör runt jorden på olika ledder kanske trodde att det inte fanns något mer att bräcka när det kommer till långkörning. Men det visar sig att det fanns det visst. Sedan den 18/9 kan du se Long Way Up på Apple TV. Den här gången kör de båda brittiska äventyrarna från Argentina sydligaste stad Ushuaia, genom 13 olika länder för att slutligen landa i Los Angeles. En bedrift som tar dem 100 dagar att genomföra. Det mest radikala och kanske lite smågalna i bedriften är att de gör det på två Harley-Davidson LiveWire som har byggts om för att kunna köras i svårare terräng.

Nog för att det visar sig vara tufft att köra över 2000 mil genom länder som Chile, Bolivia, Peru, Equador, Colombia, Centralamerika och Mexico, men det avgörande och mest utmanande är ändå att de gör det på elektriska maskiner, i en miljö där el ofta är en bristvara. En del gånger tvingades teamet helt enkelt att knacka på hos folk som simpla el-tiggare.

”Vi ringde på hemma hos folk och frågade ’Hej, är det ok för er om vi lånar erat eluttag’? De var oftast jättetrevliga och sen pluggade vi in hojarna i eluttaget och blåste deras säkringar! Det hände ett flertal gånger att vi lämnade dem i mörker. Väldigt pinsamt eftersom alla var så generösa, säger Ewan i en intervju med engelska MCN.

Sedan resan påbörjades 2019 har mycket hänt i Världen och med H-D, så vi känner att det var tur att de hann genomföra resan innan världen blev sjuk och alla gränser stängdes. Men TV-serien kan du i alla fall beskåda på Apple TV.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser