Isle of Man TT inställt även 2021

För andra året i rad ställs IoM TT in. Senast tävlingen ställdes in var 2001 under Mul & klövsjukan.

Isle of Man TT skulle ha körts från den 29/5 till 11/6 2021, men för andra året i rad ställs tävlingen in beroende på Corona-pandemin. Det är regeringen på ön som den 1/12 gick ut med nyheten att tävlingen ställs in och istället körs 2022, den 28/5 till 11/6.

”Vi har full förståelse för att detta beslut kan kännas olyckligt för många människor, men vi tar ett tidigt och logiskt beslut som ska skapa klarhet och tydlighet hos racefans och alla andra som är inblandade i vårt evenemang. Isle of Man’s TT förlitar sig på tusentals volontärer och tjänstemän inom ett brett spektra av organisationer och vi kan inte gå framåt med nästa års evenemang och förbinda oss att välkomna tiotusentals människor till ön i juni, trots framstegen med ett kommande vaccinationsprogram både globalt och på ön”, sade Laurence Skelly, arbetsmarknadsminister på Isle of Man, i en pressrelease häromdagen.

Alternativ, som att flytta fram tävlingen till hösten ansågs inte heller vara ett vettigt alternativ. Däremot hoppas man fortfarande på att Isle of Man’s Classic TT och Manx Grand Prix ska kunna köras senare under 2021.

Senast som IoM TT ställdes in var 2001 på grund av Mul och klövsjukan. Senast tävlingen ställdes in mer än ett år var 1940 till 1947 på grund av andra världskriget.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser