H-D lägger ner all fabriksracing

H-D XG 750R kommer att vara till salu till alla privatstall framöver.

Som en besparingsåtgärd beslutar sig Harley-Davidson för att avsluta sin tävlingsverksamhet inom professionell racing (Screamin´Eagle & Vance & Hines racing i NHRA Pro Stock, samt inom AFT – American Flat Track).

Efter att Harley-Davidson skrotade den planerade storsatsningen på elmotorcyklar och bytte VD till Jochen Zeitz tidigare i år, så har besparingsåtgärder stramat åt kring alla områden runt företaget. Att tävlingsverksamheten samtidigt är en krigsskådeplats mellan H-D och Indian har gett det en helt ny dimension när Harley inte längre vinner allt. Faktum är att Indian överlägset har vunnit fyra säsonger i rad nu och ”The Company” börjar se ut som om de inte alls hänger med längre. Detta efter att H-D har varit champion över 50 säsonger sedan 1946. Nu meddelar Harley att de drar sig tillbaka och upphör med racing. Med andra ord avslutas det långa samarbetet med Vance & Hines och stället ska fabriken satsa på samarbete med olika handlare och stötta privatteam på gräsrotsnivå.

Samarbetet inom Pro Stock Racing med Vance & Hines som fabriksstall upphör.

”För att återgå till Harley-Davidsons grundvärderingar inom racing, så kommer företaget att fokusera sina insatser genom ett supportprogram för återförsäljare under 2021. Samt vi kommer att utveckla ett beredskapsprogram för AFT. Som start har H-D redan tagit på sig att stötta Latus Motors Harley-Davidson som kör en XG750R i AFT Super Twins-serien”, förklarar H-D i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser