Gentlemen, start your engines

På söndag är det åter dags för The Distinguished Gentlemans Ride i städer över hela Världen. I år under en smittfri slogan ”Ride solo together”. Så vad är det för evenemang? Jo, chansen att klä sig i kostym, vaxa sin mustasch, kränga på damasker och se ut som en engelsk gentleman samtidigt som man drar in pengar för välgörande ändamål. Fånigt? Ja, men samtidigt en kul grej. 

Körningen organiserades första gången i Sydney / Australien av Mark Hawwa som blev inspirerad av ett foto på rollkaraktären Don Draper i Mad Men på en motorcykel. Tanken var att låta alla deltagare betala en avgift som sedan går oavkortat till olika föreningar som arbetar för mäns hälsa. Tillsammans med organisationen Movember arbetar de för att få fram pengar som ska motverka prostatacancer, mental hälsa och självmord hos män. 

Körning planeras i alla svenska städer, med ett 50-tal i Stockholm och närmare 90 i Göteborg i skrivande stund. Totalt sett 270 förare har betalat för att vara med över hela Sverige. Över 50.000 globalt.

För mer information, gå in på www.gentlemansride.com

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser