Fullt ös för Indian i AFT

Alla som gillar amerikansk flat track racing och följer proffsen i AFT (American Flat Track), har kanske lagt märke till att Indian Motorcycles sedan ett par år tillbaka helt och hållet har lagt beslag på nästan samtliga pallplaceringar. Och nu är det klart…

I år, redan med sex tävlingar återstående av 16, står det klart att Indian har tagit hem serien. I resultatlistan syns nämligen inget annat än Indian FTR 750-hojar på de första åtta platserna innan vi ser en hoj med den tidigare så överlägsna H-D-loggan på tanken. 

Även om förare på både Harley, Yamaha och Kawasaki finns bland de 21 förare som fortfarande kämpar för att få poäng, så är det dock bara Briar Bauman, Jared Mees och Sammy Halbert som har vunnit tävlingar i år och Bauman är överlägsen med sex segrar till dags dato. Men Sammy Halbert är inte ens fabriksförare, utan kör sin hoj för privatteamet Coolbeth-Nila Racing. Tredje förare i ”The Wrecking Crew” som Indian kallar sitt fabriksteam sedan länge, är Briars bror Bronson som ligger på fjärdeplats i serien efter Halbert. Sista tävlingen för året körs på Daytona den 16 och 17 oktober.

https://www.americanflattrack.com

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser