Eluppvärmt imm-fritt visir

Brittiska företaget VISIN har presenterat en ny typ av eluppvärmd visirinsats, såväl med universell passform som modeller som designats för att passa perfekt för en viss typ av hjälmvisir.

Imma vid motorcykelkörning är ofta ett problem och den främsta orsaken till detta beror på de miljöer som vi kör i. På marknaden finns olika lösningar som råder bot på detta, på ett mer eller mindre effektivt vis. 

VISIN har utvecklat en eluppvärmd insats som ska hålla visiret klart från imma och fukt i temperaturer ner till 20 minusgrader (och upp till 60 plusgrader).

Det genomskinliga skiktet som används i VISIN visirinsatser är tillverkat av Indium Tin Oxide (ITO) och ska enligt tillverkaren resultera i att hjälmens visir kan värmas upp utan att kompromissa med sikten.

ITO är ett transparent ämne som också är elektriskt ledande. VISIN visirinsatser är belagda med ett tunt lager av ITO på ytan av insatsen, vilket möjliggör en elektrisk laddning över ytan, som avger värme – vilket snabbt och effektivt tar bort och håller borta eventuell imma från visiret.

Visirinsatsen är ansluten till ett uppladdningsbart batteripaket som sägs räcka till upp till 8 timmars oavbrutet användande. Batteriet kan snabbt och enkelt laddas med hjälp av en mikro-USB-kabel. 

Visirinsatsen kan enkelt monteras utan verktyg och är enligt tillverkaren designat för att passa alla typer av hjälmvisir. 

Medan funktionen är aktiv, appliceras ström kontinuerligt, antingen med normal- eller boost-läge. Boost-läget varar i 40 sekunder och ökar kraften 2,5 gånger. Detta ska snabbt rensa visiret från fukt och imma under lite tuffare väderförhållanden.

VISIN med universell passform, inklusive frakt till Sverige landar på £229.94, vilket i skrivande stund motsvarar cirka 2900 kronor. 

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: