Daytona Biketoberfest genomfört

Biketoberfest i Daytona genomfördes, men ansvaret hade skjutits över till deltagarna.

Mitt under Corona-epidemi försökte Daytona trots allt genomföra årets återkommande Biketoberfest. Ett årligen återkommande evenemang som i år kördes för 28e gången. Hojfesten har helt enkelt skapats för att ge alla bikers en sista ursäkt inför vintern att träffas och ha kul. Eller för de lokala köpmännen att dra in en rejäl hacka på öl- och T-shirtförsäljning. Hur som helst, det har alltid uppskattats av både besökare som boende med vinstintresse, men i år har det varit annorlunda. Först var det tänkt att Daytona International Speedway skulle köra tävlingar samma helg, men covid-19 ville annat.

Daytona 200, som är en av den amerikanska motorcykelsäsongens viktigaste race, var först planlagt att köras den 14 mars, men sköts upp till lördagen den 17 oktober. Men då pandemin inte har försvunnit eller ens dämpats, så togs beslutet redan andra veckan i september att ställa in helt och istället koncentrera sig på kommande år. 

Officiella loggan till det icke officiella Biketoberfest i år.

Inne i Daytona är det däremot lite annorlunda. Inga sponsorer som är rädda om sina rykten om två procent av besökarna avlider. Inga stora företag som har rykten att försvara. Daytona Beach City Commission hade visserligen avslagit tillstånd för livekonserter och samtliga officiella evenemang, men småföretagarna såg det som en stor förlust om hela evenemanget skulle ”brinna inne” och flaggade istället på hemsidan om att besökarna får ta personligt ansvar.

Bland den i normala fall höga siffran besökare var det mest en mindre summa hard core bikers i åldersgruppen 40 till 70 som kom dit på återbesök. Eftersom skyddsmaskanvändandet har blivit en politisk fråga i USA så var ett av de mest populära samtalsämnena att friheten stod på spel och den populära amerikanska ståndpunkten ”ingen ska säga åt mig vad jag får eller inte får göra” var mer regel än undantag. 

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser