Buell återvänder med tio modeller

Buell 1190HCR är inspirerad av den hoj som vann AMA Hillclimbmästerskapet 2020.

För ett par veckor sedan såg vi att EBR hade bytt tillbaka sitt namn till Buell på Facebook och vi förstod att något var på gång. Firman har inte kunnat använda namnet sedan Harley-Davidson (som ägde Buell Motorcycles) valde att lägga ner Buell för drygt elva år sedan. Efter det skapades EBR (Erik Buell Motorcycles) och det har varit en våldsam åktur genom åren med olika ägare och investerare.

Nu har Buell tillkännagivit att de är tillbaka med nya ägare, med ett garanterat oberoende, en grundmurad framtidstro samt med ett flertal modeller som utvecklas simultant. Buell Hammerhead 1190RX, 1190SX Carbon Fiber, Super Touring 1190 och 1190 HCR. Sistnämnda är en grusracer inspirerad av den maskin som vann 2020 års AMA National Pro Hillclimb-mästerskap. ”Grusracing” är annars ett helt nytt område för Buell som utöver en tidigare äventyrmaskin med Sportster-motor (Buell Ulysses) enbart har byggt hojar för asfalt. Planen är att de ska lansera tio nya modeller innan 2024. Tourers, cruisers, liksom crosshojar, superbikes och äventyrsmaskiner. Till att börja med används företagets vätskekylda 70-graders V-twin, men andra mindre motorer är under utveckling.

Nu har Buell tillkännagivit att de är tillbaka med nya ägare, med ett garanterat oberoende, en grundmurad framtidstro samt med ett flertal modeller som utvecklas simultant. Buell Hammerhead 1190RX, 1190SX Carbon Fiber, Super Touring 1190 och 1190 HCR. Sistnämnda är en grusracer inspirerad av den maskin som vann2020 års AMA National Pro Hillclimb-mästerskap. ”Grusracing” är annars ett helt nytt område för Buell som utöver en tidigare äventyrmaskin med Sportster-motor (Buell Ulysses) enbart har byggt hojar för asfalt. Planen är att de ska lansera tio nya modeller innan 2024. Tourers, cruisers, liksom crosshojar, superbikes och äventyrsmaskiner. Till att börja med används företagets vätskekylda 70-graders V-twin, men andra mindre motorer är under utveckling.

http://www.buellmotorcycle.com

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: