Bastianini och Viñales bildar KTM-kvartett med Binder och Acosta

KTM har presenterat en helt ny line-up för Red Bull KTM Tech3 från 2025, där Enea Bastianini och Maverick Viñales gör Red Bull KTM Factory Racing-förarna Brad Binder och Pedro Acosta sällskap i orange.

Bastianini och Viñales kommer att utrustas med 2025 års KTM RC16-fabriksmaskiner som en del av ett flerårigt avtal och kommer att bilda en Red Bull orange kvartett med Brad Binder och Pedro Acosta i Red Bull KTM Factory Racing.

Bastianini gjorde sin världsmästerskapsdebut för tio år sedan med en KTM RC4, efter att även ha vunnit Red Bull MotoGP Rookies Cup. Han tog sex segrar och mer än 30 pallplatser i både Moto3 och Moto2 under en sju säsongers lång utbildningsfas som kulminerade med att han vann 2020 års Moto2-världsmästerskap. Italienaren tog klivet upp till MotoGP 2021 vid 23 års ålder och har sedan dess noterats för sex segrar och 12 pallplatser under sina tre och ett halvt år i klassen hittills.

Redan en racevinnare 2024, och den första föraren i MotoGP-eran att vinna med tre olika tillverkare, Maverick Viñales tillför enastående erfarenhet och talang till teamet. #12 var också KTM:s andra Moto3-världsmästare någonsin 2013. Fyra säsonger i Moto3 och Moto2 resulterade i fyra raka topp tre-mästerskapsavslutningar. Han anslöt till den främsta klassen 2015 och registrerade den första av sina 10 MotoGP-segrar hittills i följande säsong. Viñales har tagit 35 pallplatser i främsta klassen och tagit två mästerskaps-bronsmedaljer.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser