Årsunda Speed Weekend närmar sig

Foto: Göran Röjhagen

För 14e året återkommer nu en av vinterns roligaste vinterevenemang. Årsunda Speed Weekend, som körs på Årsundasjön den fredag den 25 och lördag den 26 februari, har fått alla klartecken och polistillstånd och nu förlitar sig organisationen Landracing.se på att vädergudarna ska ställa upp mangrant. Evenemanget, som genom åren har vuxit från ett litet drag race på packad snö och is, till en multisporthelg där deltagare kan köra både rakt fram eller i cirklar och ovaler på antingen bil, motorcykel eller svävare, öppnade sin anmälningssida i början av december och för tillfället är det 120 team anmälda.

Deltagare eller publik kan välja att bo på antingen närliggande hotell eller campa, men med tanke på elprisläget är arrangören ännu osäker på om det är realistiskt att sälja el. 

–Tjärnisen den fjärde december var 21 cm och fem veckor senare är den 43cm, Så det oroar vi oss inte för just nu i alla fall. Däremot så kör vi på tillfällig ström, så eftersom vi inte vet om vi kan stå bakom elpriset så varnar vi för att vi inte kan göra det, säger Glenn Ocklund som är storchef för Årsunda Speed Weekend.

Lite oroande är det visserligen om alla utländska team kan komma beroende på vilka regulationer som gäller i februari. Vi har i alla fall åtta polska, 12-14 norska och en handfull finska team anmälda, säger Glenn och lägger till att inträde kostar 250:- för fredag och 300 för lördag, medan barn under 15 går gratis i målsmans sällskap.

Pawel Ratajczak är rekordhållare på isen med motorcykel. 330,33 km/t med en Suzuki Hayabusa.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser