2024 års Yamaha Ténéré 700 Extreme

Sedan lanseringen 2019 har Ténéré 700 blivit en av Yamahas bästsäljande modeller och drivs av Yamahas CP2-motor på 690 cm3, och kompletteras av ett mångsidigt chassi med förstklassiga fjädringskomponenter.

Yamaha vill alltid erbjuda kunderna ett varierat utbud som matchar olika livsstilar och behov. Inför 2024 kommer varumärkets adventure-sortiment därför att utökas ytterligare med lanseringen av Ténéré 700 Extreme.

Ténéré 700 Extreme har ett fullt justerbart KYB-fjädringssystem med 20 mm extra fjädringsväg fram och bak (jämfört med Ténéré 700) för klassledande hantering i tuff terräng. Framfjädringen har behandlats med en slitstark Kashima-beläggning som bidrar till att minska friktion vid lägre hastigheter.

Den här välutrustade adventure-motorcykeln är försedd med lätta fotpinnar av titan, kylarskydd i aluminium och kedjestyrning direkt från fabriken och är redo att visa vad den går för i en mängd olika extrema förhållanden. Den tvådelade framskärmen består av en högt monterad färgmatchad och enduroinspirerad skärm och en separat undre del som skyddar mot smuts och skräp – medan den planare rallysadeln möjliggör snabb och smidig föryttning av kroppsvikten.

Den vertikala TFT-instrumenteringen på 5 tum har tre separata lägen, inklusive en Rally Raid-display i ”roadbook”-stil för effektiv navigering. Dessutom har motorcykelns markfrigång ökats till 260 mm.

Ténéré 700 Extreme: Huvudfunktioner

Fullt justerbar KYB-framgaffel på 43 mm med Kashima-beläggning och 230 mm fjädringsväg (20 mm mer än Ténéré 700)
Fullt justerbar KYB piggyback-stötdämpare bak med 220 mm fjädringsväg (20 mm mer än Ténéré 700)
260 mm markfrigång (20 mm mer än Ténéré 700)
Ansluten vertikal TFT-instrumentering på 5 tum med tre lägen och Rally Raid-display i ”roadbook”- stil som tillval
Reglagekluster på vänstra styrhandtaget
Lätta titanfotpinnar med bra grepp och 35 % större yta
Plan sadel med ytterligare 20 mm stoppning som ger en högre sadelhöjd på 910 mm -högt monterad färgmatchad framskärm
Kylarskydd i aluminium
Kedjestyrning
Guldanodiserade ekerhjul i aluminium

Priser och tillgänglighet

Ténéré 700 Extreme kommer att finnas tillgänglig i hela Europa inför modellåret 2024. Kontakta din Yamaha‐återförsäljare för att få mer detaljerad information om tillgänglighet och pris.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser