2024 års Vitpilen och Svartpilen från Husqvarna

Husqvarna Motorcycles har presenterat 2024-generationen av sina nakenmodeller Vitpilen och Svartpilen, som får sina största tekniska uppdateringar sedan lanseringen 2018.

Vitpilen 401, Vitpilen 125, Svartpilen 401 och Svartpilen 125 har samtliga nya motorer, nytt chassi, antal tekniska nyheter, och ny styling.

Från vardagspendling till söndagsturer, de senaste Vitpilen- och Svartpilen-modellerna har designats för att erbjuda en rolig, minnesvärd och dynamisk körupplevelse, för såväl unga nybörjare som äldre, mer erfarna förare.

En helt ny fackverksram i stål sägs bevara den mycket älskade smidigheten hos Vitpilen- och Svartpilen-modellerna, med en lätt aluminiumsvingarm och WP-fjädring som ska säkerställa förutsägbar hantering. 2024-maskinerna har också en längre hjulbas, ny ram och en reviderad sitthöjd, vilket sägs förbättra kurvtagningsförmågan samtidigt som modellernas välkända stabilitet bibehålls. Vitpilen-modellerna har fått ny typ av styre som erbjuder reducerad vikt, vilket i sin tur lär bidra till en mycket lätthanterlig styrning. Drivkraften hos 2024-modellerna är en ny och mer kompakt motorfamilj, EURO 5+-kompatibel med förbättrad viktfördelning och reviderad växellåda.

Vitpilen 401 och Svartpilen 401 är utvecklade för att erbjuda en rolig  och dynamisk körning inom och utanför stadsmiljöer, och drivs av en 399 cm3, 45 hk, encylindrig motor som är inrymd inuti ett fackverkschassi av stål. Kombinerat med en ny aluminiumsvingarm uppges motorcyklarnas omtyckta smidiga hantering bidra till utmärkt förarfeedback. Vitpilen 401 och Svartpilen 401 delar också mycket ny teknologi, inklusive kurvtagningsanpassad MTC (antispinn), omkopplingsbara körlägen, justerbar WP-fjädring, ByBre-bromsar och Bosch kurv-ABS som bidrar till effektiva och säkra inbromsningar. Easy Shift-tekniken tillåter kopplingsfria växlingar medan en 5-tums TFT-instrumentering i glas, premiumlack med dekaler och 17-tums hjul kompletterar den omisskännliga stilen hos Vitpilen- och Svartpilen-modellerna.

Nya Svartpilen 125 och Vitpilen 125, som drivs av en 125 cm3, 15 hk encylindrig motor, erbjuder en bra plattform för framförallt yngre, oerfarna förare att utvecklas och utforska, och kombinerar ergonomisk design med avancerade komponenter för en betryggande körning. Liksom sina större syskon har båda modellerna WP-fjädring, ByBre-bromsar och Bosch kurv-ABS. A1-körkortskompatibla Svartpilen 125 och Vitpilen 125 uppges erbjuda ett enastående kraft-till-vikt-förhållande och är specialdesignade för nästa generation av unga förare.

Tekniska höjdpunkter:

Ny ram och svingarm som inrymmer den nya motorn med off-center bakfjädring

Ny 5-tums TFT-instrumentering i glas

Open Cartridge framgaffel

Premium lackering med övermålade dekaler

Låg sitthöjd på 820 mm

Kurv-ABS

Easy Shift och mobila anslutningsfunktioner som standard

LED-strålkastare med positioneringsljusring 

Trådekrade 17” hjul med premium Pirelli Scorpion Rally STR däck (Svartpilen 125 och Svartpilen 401)

Gjutna 17″ aluminiumfälgar med 6-ekrad aerodesign och premium Michelin Power 6-däck (Vitpilen 125 och Vitpilen 401)

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser