Två veckor till Årsunda Speed Weekend

43 cm tjock is borde vara säkert… Om inte isen spricker istället och gör banan osäker. ”Endast Gud vet”, säger Glenn Ocklund.

Inför årets Speed Weekend i Årsunda den 24 och 25 februari jobbar funktionärerna som vanligt nästan dygnet runt för att försäkra att det går att genomföra tävlingen även i år. I början av februari kunde de mästa 43 cm tjock is, så än så länge är den aspekten säkrad, även om det har visat sig tidigare år att det kan svänga väldigt fort. Eller kanske inte främst svänga då de två rekordförsöksbanorna består av en 3,2 km lång och 30 meter bred, samt en 4 Km lång, 40 meter breda raksträcka över en frusen sjö. Dessutom är det en isracingbana plogad för bilar och mc där körningen går efter schema.

–Förarlistan näst intill fullbokad. Folk har antagligen väntat ut elräkningen i år, men i skrivande stund har vi 130 team anmälda. Jag tror vi låg på den här siffran förra året, säger Glenn Ocklund som är en av eldsjälarna och organisatör för evenemanget.

Flygbanan för inkommande flygplan blir större i år. Förra året var det 35 besökare som flög in. I år kan evenemanget ta fler plan. Sen blir det nya fordon. Utöver bilekipage kommer det att vara allt från fräna långafflar och andra hojar.

–Det kommer att finnas elmotorcyklar på plats från Kungsbackas mc-tillverkare RGNT för att slå rekord, säger Glenn Ocklund. Nya tider, nya fordon. Men än så länge är det bara Gud som vet om tävlingen går att genomföra, säger Glenn som har lärt sig genom åren att man bör vara ödmjuk gentemot naturens krafter. Allt kan hända.

Inträde för publik kostar 250 sek. på fredagen och 300 sek. på lördagen. Barn under 15 års ålder går gratis i målsmans sällskap.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser