SHINYA KIMURA BYGGER BMW R18

I sin strävan marknadsföra BMW R18 som hade premiär på världsmarknaden förra året, har företaget vänt sig till en rad olika etablerade byggare runt om i världen, skickat en hoj till deras verkstad och bara sagt ”knock your self out”. En av dessa är japanfödda Shinya Kimura som är känd för att först ha startat Zero Engineering i början av 90-talet då han startade zero-stilen.

Hans egna hojar är mer att se som konstverk med sin udda maskinella formgivning och även här är det tydligt vem som är upphovsman. Den som sett hans tidigare maskiner känner igen sig även i det närmast organiska utseendet.

–Jag byggde den helt till mig själv. När jag körde den första gången kände jag att den skulle passa min åkstil bättre om jag stukade om hojen så att den blir mer ”framåtlutad”, säger Shinya som behöll hela rullande chassit original men byggde egen tank, kuts och kåpa. 

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser