Nya GSX-8R från Suzuki

GSX-8R är det senaste tillskottet i GSX-S-familjen där Suzuki menar att designen är en nytolkning av Suzukis långa sporthojshistoria, med en aggressiv, framåtsträvande, kompakt och välbalanserad utstrålning.

En ny och spännande tolkning av modern sporthojsdesign, prestanda och körglädje. Det är en lättkörd, kvick och smidig allroundmaskin som ger dig en härlig körupplevelse i stan, på motorvägen och allt däremellan, oavsett din ålder och erfarenhetsnivå.

Suzukis kompakta parallelltwin på 776 kubik, kommer med 270-graders vev och två balansaxlar 90 grader isär mot vevaxeln. Konstruktionen som kallas Suzuki Cross Balancer ska minimera graden av vibrationer och ge en jämn motorgång, plus att motorn har kunnat göras lättare och kortare. Motorn uppges producera 83 hk som bäst vid 8500 varv/minut, med motorn monterad i den välbekanta stålrörsramen. Precis som GSX-8S får den också tre körlägen (A, B, C). Den kommer även med fullfärgs-5-tums TFT-instrumentering.

GSX-8R kommer med de senaste förarhjälpmedlen i elektronikpaketet Suzuki Intelligent Ride System (S.I.R.S.), som tvåvägsquickshifter, elektronisk gasreglering, antispinn, körlägesväljare, ABS, lågvarvsassistans och snabbstart.

Med standardmonterad tvåvägsquickshifter växlar man både upp och ner utan att använda kopplingshandtaget.

Frambromsen kommer med dubbla radialmonterade fyrkolvsok från Nissin och 310 mm flytande bromsskivor, och baktill sitter en 240 mm skiva med ett enkolvsok.

– Fram sitter en inverterad KYB-framgaffel med 130 mm fjädringsväg och stabila dämpningsegenskaper anpassade både för snabb och aktiv körning på kurviga småvägar och mer avslappnade långturer.

– Den justerbara bakdämparen kommer också från KYB och påverkas av svingarmens rörelse via ett länkage. Dämparens grundinställningar uppges vara optimerade för stabilitet rakt fram och smidig kurvtagning, även med en passagerare bakpå.

– Kraftig men lätt aluminiumsving med unik utformning sägs förstärka styvheten och bidra till hojens smidiga, stabila och bekväma köregenskaper.

– Upprätt och naturlig körställning för maximal kontroll och komfort.

– Bränsletanken rymmer 14 liter.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser