Motorhobbyn gestaltad på canvas

Foto: Lena Fjellström

John Eyre har jobbat som grafiker och konstnär i närapå hela sitt liv. Samtidigt har han varit hojåkare i stort sett sedan det vandrade korvkubbar på Stockholms gator och han har kvar den babyblå H-D panhead som han ägde redan på 80-talet. Han har blivit känd för sina akvareller och litografier på gamla, slitna och mestadels amerikanska bilar och motorcyklar och när det kommer till konst som uppskattas av ”gear heads” och andra motorintresserade så är han en av de mest kända och största i landet.

En av Johns kunder sedan tidigare, Pär Fjellström, var så nöjd med målningen av en sliten Caddilac som han köpt av John tidigare, att han beställde denna målning av en röd Big Chief.

–Jag fotograferade hojen i Norrtälje för några år sedan och tänkte att den skulle göra sig utmärkt i Pärs vardagsrum, säger John som målade och levererade målningen till familjen. 

–Jag är så väldigt nöjd med det jobb han lagt ner! Målningen är precis så som vi hoppades att den skulle vara, säger Pär Fjellström.

Den som känner till olika veteran-Indianer i Norden ser att det är ålänningen Kristoffer Gottbergs Chief -46:a. Vi kan lova att den är lika ball i verkligheten.

www.johneyre.com

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser