Mer om Ducati Desmo450 MX

Efter att Ducati den 24 oktober förra året tillkännagav sitt inträde i motocrossvärlden med en rad modeller som kommer att finnas tillgängliga på marknaden under de närmaste åren, har Ducati Corse Off-Road, Ducati-divisionen som ansvarar för racingaktiviteten i offroadvärlden presenterat Desmo450 MX-prototyperna som Antonio Cairoli och Alessandro Lupino kommer att tävla med i italienska Motocross Pro – Prestige MX1-mästerskapet under säsongen 2024.

Rent tekniskt så håller Ducati ännu tekniska fakta för sig själv, men vi vet att det handlar om en helt ny Ducati-motor, ett 450cm3, fyrtakts, encylindrigt kraftpaket, med företagets välkända desmodromiska ventiluppställning.

Ducati Corse R&D – Factory MX-teamet leds av Corrado och Marco Maddii. Målet för denna första racingsäsong är främst att samla in data och information från racingen för att bidra till utvecklingen av Desmo450 MX som kommer att börja serieproduceras under andra halvan av 2025.

Planen är att Alessandro Lupino ska delta i samtliga av årets deltävlingar i det italienska mästerskapet, vid sidan om ett intensivt testprogram, där han får sällskap av niofaldige motocross-världsmästaren Antonio Cairoli.

Tävlingsdebuten för Ducati Desmo450 MX är planerad till 16 och 17 mars i Mantova för den första deltävlingen i det italienska Motocross Pro Prestige MX1-mästerskapet.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser