Marc Márquez har skrivit på för Ducatis fabriksteam

Nu står det klart att Marc Márquez ersätter Enea Bastianini i det officiella Ducati MotoGP-temet från och med nästa säsong.

Ducati Corse har meddelat att en överenskommelse har träffats med Márquez för de kommande två åren. Efter den pågående säsongen, då den åttafaldige världsmästaren tävlar med Desmosedici GP i Gresini Racing MotoGP-teamet, kommer Márquez att göra Francesco Bagnaia sällskap och köra för Ducati Lenovo-teamet under säsongerna 2025 och 2026.

Marc Márquez: ”Jag är väldigt glad över att kunna bära Ducati-fabrikteamets röda färger i MotoGP nästa säsong. I grund och botten, från den första kontakten med Desmosedici GP, njöt jag av att köra den och anpassade mig väl direkt. Från det ögonblicket visste jag att mitt mål var att fortsätta på denna väg, att fortsätta göra framsteg, och att avancera till teamet där Pecco Bagnaia har varit världsmästare två år i rad, jag är glad över att kunna ta detta stora steg 2025 och tacksam för det förtroende Ducati har visat mig. Slutligen vill jag tacka Nadia, Carlo, Michele och hela Gresini Racing-familjen för att de öppnade dörren till sitt team för mig vid en känslig tidpunkt i min karriär. Nu ska jag ha roligt och ge allt i det som återstår av den pågående säsongen, det är min prioritet just nu.”

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser