Mälaren Runt inställt

I slutet av juni fick vi ett pressmeddelande från SMC med informationen om att Mälaren Runt har ställt in i år. Så tvärt emot vad det står i nya numret av MCM så blir det inget organiserat, gemensamt hojrun den tredje lördagen i augusti, så som skett alla år sedan 1986 när MCM startade eventet.

Mälaren Runt brukar locka 20 000 hojåkare varje år, men i år tar SMC det svåra beslutet att ställa in på Folkhälsomyndighetens uppmaning. Motorcykelåkning i sig är visserligen en av de säkraste saker man kan företa sig under en pandemi, men det är ett ansvar som SMC ändå inte vill bära på sina axlar.
 
–Det är självklart jättetråkigt, men vi har inget val. Människors hälsa är det viktigaste och vi vill inte bidra till ökad smittspridning och heller inte till att belasta sjukvården om det skulle hända något på färdvägen, säger Johan Ström från SMC.

Han inflikar även att det inte kommer att ske några SMC-anknutna evenemang längs färdvägen, men att det är upp till var och en att bestämma vad de vill göra.

–Vi kan inte hindra någon som vill köra rutten ändå, men jag vill uppmana att inte göra det så att vårt rykte som ”knuttar” får sig en törn, menar Johan som menar att nästa år däremot kommer att bli en riktig manifestation. 

Det borde det bli då det 2021 är 35 år sedan första Mälaren Runt kördes.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser