Lyxigt från Ducati och Bentley

Vi har sett det förut. En biltillverkare slår sina påsar ihop med motorcykelmärke för att de sedan ska ge varandra högre försäljningssiffror, pondus och kanske lite ballhetskoefficient. Som MV Agusta och AMG Mercedes, eller Ford ”Official Harley-Davidson F-150 Truck” är bara några exempel. Nu kommer Ducati Diavel V4 i grönt… med matchande Bentley Batur. Den gröna ”Djävulen” (motorcykeln alltså) tillverkas bara i 500 ex i denna utgåva. Dubbelt så mycket som en standard Diavel och du får inte ens en Bentley på köpet. Det är fortfarande samma powercruiser som vanliga Diavel, med 166 hk / 10.750 varv. De dyra detaljerna är all kolfiber

Fordonspaketet, som skulle kunna komma ur en actionilm där Green Hornet öppnar garagedörrarna… premiärvisades under Art Basel Week i Miami förra veckan.

Bentley Batur är med sina 724 hk Bentleys vassaste bil någonsin. Den kostar mer än två miljoner Euro och den är slutsåld. Det är allt du behöver veta. Och nu kommer du att göra en internetsökning på bilen för att kolla hur den ser ut och om den är vass. Vi kan hjälpa med en liten sak. Den är inte lika snabb som Ducatin på en dragstrip. Eller? De två eller tre fordonspaketen som kommer till Sverige är antagligen redan sålda.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser