Jonathan Rea lämnar KRT

Sexfaldige Superbike-världsmästaren Jonathan Rea kommer att lämna Kawasaki Racing Team i slutet av säsongen 2023.

Formellt kontrakterat för både den nuvarande och 2024 års säsong, kommer Rea att befrias från det aktuella avtalet med Kawasaki Racing Team i slutet av tävlingssäsongen, efter ömsesidigt samtycke. Under sin tid som förare i det officiella Kawasaki-fabriksteamet, har den 36-årige Rea vunnit sex WorldSBK-titlar samt samlat på sig en rad andra rekord.

Jonathan Rea reflekterar över sin tid hos KRT:

”Jag vill tacka alla på KMC och KRT för att de trott på mig och gett mig möjligheten att bevisa min fulla potential på högsta nivå. Jag har lärt mig och växt så mycket som person och förare sedan första dagen när jag kastade benet över fabriksteamets Ninja ZX-10R superbike.

Att vinna sex världsmästerskap i rad kommer alltid att vara den mest uppenbara höjdpunkten under min tid med Kawasaki; men det kommer också att vara alla fantastiska minnen, livslektionerna och skratten som jag kommer att ta med mig in i framtiden. Och givetvis är det vårt uppdrag att fullfölja säsongen 2023 så starkt och med så mycket engagemang som vi alltid har visat.

Nu när jag ser tillbaka på vår resa fyller det mig med stolthet över den glädje och lycka vi har gett Kawasaki-fans och Kawasaki-ägare runt om i världen. Det här är inte ett adjö, för du säger inte adjö till familjen, men det är helt enkelt slutet på detta otroliga kapitel. Jag önskar alla på KRT lycka till med kapitlen som säkerligen kommer att följa. Vi ses på banan”

Jonathan Reas karriärhöjdpunkter:

Världsmästare 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 och 2020 – rekord genom tiderna, samtliga med Kawasaki

WorldSBK-racesegrar: 119 (104 med Kawasaki) – rekord genom tiderna

Pallplaceringar: 256 (214 med Kawasaki) – rekord genom tiderna

Pole Positions: 41 (37 med Kawasaki)

Främre startrad: 112 (79 med Kawasaki) – rekord genom tiderna

Snabbaste varv: 102 (92 med Kawasaki) – rekord genom tiderna

Racestarter: 401 (261 med Kawasaki) – rekord genom tiderna

Totalt mästerskapspoäng: 6053,5 – rekord genom tiderna

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser