ISR Brakes sålt

För några år sedan bestämde sig Acke Rising för att det måste finnas en gräns för hur kul man får ha på jobbet. Han hade ingen egentlig pensionsplan, men det verkade vettigt att köra företaget ända tills han skulle nå ”den fysiska gränsen”. 
–Efter att jag fick cancer och därpå strålningsskador i ryggraden från behandlingen så känner jag att det räcker nu, säger Acke som ser till att företaget stannar kvar i Sverige. Så vem tar över?

När Acke har blivit erbjuden att sälja så har svaret alltid varit ett rakt nej. ISR har varit ett kall och även om Acke skulle få pengar så skulle han sakna verkstaden, helt enkelt.

Efter 55 år som fabrikör lämnar Acke i alla fall stafettpinnen vidare till någon som han tror kan göra företaget rättvisa. Efter att ha valt bort företag som han inte tror skulle klara av jobbet var det två företag kvar som får dela på arbetet. 

–Jag besökte Öhlins Utvecklings AB. En riktig mönsterverkstad. Ja, i princip det bästa som finns. Rena drömmen, säger en brett leende Acke och vi tänker osett på hur Willy Wonka visar chokladfabriken för Kalle.

Däremot kommer försäljning och skeppning skötas av UCC. Unique Custom Cycles. 

–De sköter kundkontakterna, utvecklar sortimentet och gör sådant jag aldrig gjorde. Alltså säljer prylar, säger Acke.

–Jag har gjort var jag vill hela tiden. Nu får jag gå över till att göra vad jag mäktar. 

När det blir ett företag att ta sig till och från Norrtälje för att gå på Custom Bike Show, ja då måste man fundera om. Men jag skulle inte klara av livet utan min verkstad, säger Acke som ändå ser fram emot att syssla med sina egna grejer. 
Längre artikel i nästa nummer av Allt om MC.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser