Iron Horse Show – tillbaka efter 10 år

Text & bild: Totte Wiman

Halva grejen med en lyckad MC-utställning är miljön. Vi har alltid gillat Nyköpings småbåtshamn med en rad trevliga uteserveringar, och är man lite kulturellt intresserad så är det bara fem minuters promenad till slottet Nyköpingshus, platsen för ”Nyköpings gästabud” 1317 då Sveriges kung Birger Magnusson spärrade in sina maktlystna bröder Erik och Valdemar att svälta ihjäl i slottets fängelsehåla. (OK då, vi googlade.) Det påstås att kungen kastade nyckeln till fängelsehålan i Nyköpingsån så att ingen skulle kunna hitta den och släppa ut de dödsdömda – och det är förklaringen till att vinnarna på Iron Horse Show får varsin fin ”Gästabudsnyckel” bland alla andra priser. 

I parken fanns inte bara hojar utan även Automobilsällskapets ångvagn från 1830-talet som startades upp och stod och tuffade. Startades gjorde även far & son-teamet Robert och Kim Gustavssons 1 000 hästars metanol-dragster men med betydligt potentare motorljud. 

Det tävlades i klasserna Classic Moped, Vintage/Classic, Custom, Chopper och People’s Choice. Klockan 15 började prisutdelningen på den lilla scenen och vi kunde konstatera att flera av vinnarna var byggen som vi redan hade bokat för plåtningar till artiklar i MCM Classic. Det kommer att dyka upp riktigt sevärda hojar i bladet framöver! People’s Choice gick till Lasse Sundberg från Stockholm och hans blå turbo-Indian som har varit med i några år. Priset tillägnades minnet av Zodiacs gamle chef och dragbikelegend Ton Pels, och Zodiacs man i Sverige, Kenneth Holmberg, fanns på plats för att dela ut generösa prischeckar. Vinnarna fick även fribiljetter till dragracing-EM i Tierp plus allt möjligt annat godis. 

En fin dag för såväl besökande hojåkare som vanliga Nyköpingsbor i alla åldrar, proffsigt arrangerat, välbesökt och bara glada miner, precis som senast det begav sig för tio år sedan! 

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser