Indian vinner King of Baggers

Indian Challenger tar två podiumplatser under premiären av King of Baggers med en seger för Tyler O’Hara på en Indian Challenger.

Indian Motorcycles tog en smått historisk seger under premiärtävlingen av Drag Specialties King of the Baggers Invitational på Laguna Seca, där motståndet bestod av elva Harley-Davidson. Tyler O’Hara tog hem segern, medan veteranen Frankie Garcia avslutade på tredjeplats. 

Efter att ha börjat dramatiskt med att volta sin 272 kilo tunga hoj under kvalet, enbart 24 timmar tidigare, skärpte sig Garcia i starten och fick en drömstart. Men det vara O’Hara som flög upp till ledningen under de första tre varven. Med fem varv till målgång körde han däremot ut i gruset och släppte förbi Harley-föraren Hayden Gillim som gick upp i ledning. Men O’Hara jobbade in avståndet och passerade harleyn i den kända kurvan ”korkskruven”. Efter det drog han ifrån för att köra i mål, 1,9 sekunder före tvåan.

”Det är en oerhörd ära för oss att kunna ta del av den här historiska tävlingen på denna historiska bana, där vi fått möta ett flertal väldigt talangfulla förare och proffsiga team, och vi är väldigt glada över att kunna åka härifrån med segern”, sade Gary Gray, Vice President – Racing, Technology and Service för Indian Motorcycle.

I sociala media blev det rekordpublik med över två miljoner tittare samt mer än 30 000 Facebook-delningar.

”Att se tretton baggers susa genom Laguna Secas berömda ”korkskruv” var ett speciellt ögonblick inom motorcykelracingen”, sade Reid Wilson, Vice President för Indian Motorcycle.

”Med detta sagt var det en monumental prestation att vinna över elva hårt modifierade Harley-Davidson och en dramatisk validering för det arbete som våra produktdesigners och ingenjörer har genomfört under jobbet att utveckla Indian Challenger”

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser