Honda E-clutch

Honda har presenterat E-Clutch för motorcyklar, världens första automatiska kopplingskontrollsystem för en flerväxlad motorcykelväxellåda, som ska möjliggöra mjuk start, växling och stopp utan att föraren behöver använda kopplingsreglaget.

Honda E-Clutch använder elektronisk styrteknik för att ge omedelbar, finjusterad kopplingskontroll för optimal prestanda i situationer där drivkraften ändras, såsom vid start, växling och stopp, för att uppnå mjuk start, växling och stopp mer naturligt än en förares manuella kopplingsmanövrering.

För att möta ett brett spektrum av förares önskemål kan kopplingen manövreras som en vanlig manuell motorcykel där du som förare greppar kopplingsreglaget, även när kopplingen styrs elektroniskt. Detta gör att systemet kan användas av förare med varierande körerfarenhet och färdigheter, som alla kan koncentrera sig till fullo på det roliga med att köra, med ökad komfort.

Eftersom det lätta och kompakta systemet kan installeras utan större förändringar av befintliga motorlayouter, planerar Honda att tillämpa Honda E-Clutch på utvalda motorcykelmodeller framöver.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser