Hentshel ny VD på Norton

Robert Hentshel, ny VD på Norton Motorcycle Ci Ltd.

Efter att TVS Motor Company tog över ett lätt svajigt Norton Motorcycle Co Ltd, tillsatte den nya ägaren under sommaren en ny VD för den engelska mc-tillverkaren. Robert Hentschel kommer närmast från Valmet Automotive, men har tidigare jobbat på bland annat Lotus och är motorcyklist och Norton-ägare sedan långt tillbaka. Det blir Hentshel som håller i alla trådar och ska jonglera med olika modeller och budgetar. Fördelen är att den här gången finns det pengar. TVS är nämligen en av världens största mc-tillverkare och för dem är det viktigt att värdet i namnet Norton inte tappar värde och att modellerna kommer ut på marknaden i stora skaror från och med 2022.

Än så länge är det 132 personer som arbetar på den sprillans nya fabriken i Midlands, men med de planer på nya modeller och ökad försäljning kommer den siffran med stor sannolikhet att börja växa rätt snart. Fler nya och reviderade modeller finns planerade och man ska försöka reparera skadorna på ryktet som uppstått genom att den tidigare modellen V4SS har fått så många barnsjukdomar att nuvarande ägaren helt enkelt börjat erbjuda ett inbytesprogram för tidigare köpare.

Dessutom pågår planer för Norton att återkomma till roadracingscenen, men fram till dess finns det en miljon saker som är viktigare. Bokstavligen alltså.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser