Custom Bike Show den 4 juni

Foto: Manfred Holz

Twin Club i Norrtälje var tveklöst en av pandemins mest påhittiga och drivande klubbar när de under två års tid vägrade att lägga ner sin Custom Bike Show utan istället körde evenemanget online. Rent tekniskt sett var det såklart en närapå omöjlig uppgift att lösa för några enstaka ”hackers” bland ett gäng hojgubbar som knappt kan hitta en hemsida på internet, men trägen vinner och de som kan sånt där bättre höll käft eftersom deras klubbar inte gjort ett jota för sina evenemang utan istället bara slängde allt på framtiden. I år är det i alla fall dags att återgå till verkligheten och Twin Club är redo att genomföra evenemanget som ibland kallas ”SM i hojbygge”, eller EM för den delen eftersom utställningen drar utställare från hela Skandinavien och norra Europa.

Efter tre års tomrum kommer nu Societetsparken i Norrtälje att fyllas med motorcykelbyggen lördagen den 4 juni 2022. I år körs evenemanget för 48:e gången sedan starten 1971. 

Vi kommer att möblera om lite på området. Huvudsyftet är att fylla hela parken med motorcyklar, lite som förr i tiden, står det i ett utskick från Twin Club.

Som så många år tidigare kommer Custom Bike Show även att vara värd för den nordiska deltävlingen i AMS:s World Championship of Custom Bike Building där tre pristagare väljs ut för att få representera Norden under VM-finalen i Köln. Twin Club står för hela kostnade för resan för de utvalda.

Prisbordet i årets Custom Bike Show kommer att vara värt mer än 400.000 SEK, vilket i sig borde locka en hel del byggare som vet att de har byggt något fränt de senaste åren i karantän. Annars blir det såklart band som spelar på scenen innan showen, stånd som säljer dricka och mat och det glada humöret får alla ta med sig själva.

Så vik den 4/6 och se till att åka till Norrtälje!

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser