Brexit stoppar brittisk touring

Efter att Storbritannien bestämde sig för att lämna EU så har det mesta krånglats till. Det har i alla fall ändrats från att ha varit extremt smidigt till att bli närapå omöjligt att åka på hojsemester utanför landets gränser. De brittiska öarna har blivit isolerade.

Mer regler, längre tid i passköer (eftersom landet inte tillhör Europeiska Unionen), vanliga olycksfallsförsäkringar gäller inte utanför landet, ett dyrare mobilnät för icke EU-medborgare kan dessutom kapa semesterkassan. 

Bristen på utländska lastbilschaufförer lamslog trafiken med handelsvaror, plötsligt tillkom oväntade tullavgifter, visum och en massa krångel för alla som ville resa utomlands och nu undrar vi om regelkrånglet inte nått sin topp. Om du som brittisk motorcyklist bestämmer dig för att frakta din hoj över kanalen på en släpkärra så räknas den som fraktgods och ska tullas för enligt gällande ATA carnet-regler. Med andra ord så blir det en så pass dyr semester att en resa till Irland eller Wales blir enda alternativ. 

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser