Bok om engelska mc-döden

Boken ”The strange death of the British motorcycle industry” är kanske en julklapp till en anglofil?

En gång i tiden var den engelska motorcykelindustrin världsledande. Märken som BSA, Ariel, Norton, Triumph, Matchless och Vincent var ledande inom både teknik, design och popularitet. Sen, under 60-talet hände något som engelsmännen och många andra i världen än idag har svårt att förstå. Allt försvann. Vad hände?

Världen är aldrig status quo. Det händer alltid saker som leder till förändring på alla områden. 20 år efter WW2 var det japanska motorcyklar som bit för bit tog marknadsandelar inom mc-industrin och den kommande generationen upptäckte att de egentligen behövde en bil. Och i det fall att det fanns ett medärvt mc-intresse så var det inte pappas hoj man ville köra. Eller var det egentligen så?

Boken The Strange Death of the British Motorcycle Industry är skriven av Steve Koerner och går in i detalj på vad det var som på ett årtionde nästan raderade samtliga brittiska mc-märken från kartan. En bra bok som du inte behöver lämna hemmet för att köpa om du söker en julklapp. Priset är 216 SEK på Adlibris.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser