BMW presenterar smarta glasögon

BMW introducerar ConnectedRide Smartglasses, som kombinerar toppmodern head-up-displayteknik med komfort och personlig anpassning.

BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses kan enkelt kopplas till din smartphone via Bluetooth och app. Projektionen kan omplaceras och inställningarna kan väljas före körningen och även under körning via multireglaget på motorcykelns styre.

Förutom det individuella användargränssnittet och en ökad körsäkerhet sägs BMW:s smarta glasögon även erbjuda en hög komfortnivå. Designen på smartglasögonen och displayen har anpassats för att möta motorcyklisters enskilda behov. Dessutom kan BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses anpassas för att passa många hjälmar och ansiktsformer. Detta ska göra smartglasögonen bekväma att bära även på långturer. Litiumjon-batteriet uppges möjliggöra upp till tio timmars drift.

BMW Motorrad levererar även två uppsättningar certifierade UVA/UVB-linser med glasögonbågen. En uppsättning linser är 85 % transparent och kan användas speciellt för hjälmar med integrerade solskydd. Det andra setet har tonade glas som gör smartglasögonen till ett par solglasögon.

För personer som vanligtvis bär glasögon för att korrigera någon form av synfel finns en RX-adapter (+/- 4,5 dioptrier).

ConnectedRide Smartglasses erbjuds i två storlekar (M och L) lämpliga för olika pupillavstånd. De har GPS-dataöverföring i realtid och ett anpassningsbart användargränssnitt. En integrerad ljussensor och optikmodul säkerställer tillförlitlig dataöverföring och visning.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser