BMW – Nmoto Golden Age

Alex Nizniks BMW är närmast en kopia av Hendersons designstudie från 1936.

Vi har tidigare skrivit om amerikanen Alex Niznik, som efter att ha sett världens enda BMW R7 på en veteranfordonsutställning, bestämde sig för att starta firman Nmoto som bygger om moderna BMW R NineT till något som skulle kunna jämföras till Harley-Davidson FLSTSD Heritage Softail Springer. Old looks, modern performance. Nu presenterar Nmoto en skoter, givetvis även den baserad på en BMW. Nmoto Golden Age.

Golden Age är även den en tillbakablick till art deco-design. Man har valt att nästan replikera O. Ray Courtney som 1936 byggde en designstudie kallad K.J Henderson Motorbike. 

Ray Courtneys 1936 KJ Henderson Motorbike.

Men även idag, cirka 90 år sedan, ser den ut som en designstudie från ett alternativt universum där bilar är tvåhjuliga. I pressreleasen skriver Nmoto att Golden Age trängtar tillbaka till tiden då transportation innefattade lika stora delar fart, stil och skicklighet. 

Men Courtneys skapelse var baserad på en fyrcylindrig Henderson KJ, medan Nizniks inkapslade skoter i grunden är en 2020 års BMW C400X. En 350cc motor med cirka 35 hk.

Kanske det ultimata fordonet för kvarterets Flash Gordon eller Kapten Zoom? Vi ler i mjugg.

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser