annons
Hem » Nyheter » Yamaha startar R7-racingserie

Yamaha startar R7-racingserie

Yamahas nya supersporthoj R7 har precis lanserats (provkörning i nästa nummer av Allt om MC) och nu meddelar tillverkaren att de nästa år kommer att anordna vad de kallar R7 European Series följt av European SuperFinale. Med andra ord ska det först hållas nationella R7-cup-tävlingar, som arrangeras av Yamahas filialer runt om i Europa. Därefter går de 36 bästa förarna vidare till finalen, som hålls i slutet av säsongen.

Tanken är att skapa en racingserie, citat: ”… för både befintliga racerförare och för de som vill göra övergången från bandagar till en mer tävlingsinriktad arena, men med samma känsla av gemenskap”.

Plats och datum för Yamaha R7 Series European SuperFinale, liksom kalendrarna för de olika R7-cuperna i varje europeiskt land, kommer att meddelas inom kort.

– Konceptet bakom de nationella R7-cuperna och R7 Series European SuperFinale skiljer sig från det i våra andra racingserier, eftersom de inte är speciellt utformade för unga förare som vill ta sig upp på tävlingsstegen. De är istället utformade för att vara kostnadseffektiva och tillgängliga för de förare som främst vill tävla för att ha roligt eller för att ta nästa steg uppåt efter att ha deltagit i bandagar. Målet är att skapa en serie med gemenskap bland förarna, oavsett ålder eller bakgrund, säger Paolo Pavesio, chef för marknadsföring och motorsport, Yamaha Motor Europe.