annons
Hem » Nyheter » Yamaha höll digital pressvisning

Yamaha höll digital pressvisning

Nöden är uppfinningarnas moder, så sa redan dom gamla grekerna. När Allt om MC på grund av coronarestriktionerna inte kunde åka till Yamaha-importören i Stockholm fick det hela lösas via digital länk, vilket fungerade utmärkt. På plats fanns Yamahas representanter Andreas Styff och Morten Brondbjerg.
De båda kunde berätta om ett nytt och spännande modellår för Yamaha. Framför allt satsar tillverkaren stort på sina storsäljande modeller i mellansegmentet, det vill säga 700-900 kubik. Där hittar vi till exempel MT-07, som sålts i över 125.000 ex, och som till nästa år får en helt ny frontlook, uppdaterad motor och offensivare körställning. Den går loss från 79.900 kronor, vilket är ett svårslaget pris på dagens hojmarknad.
Ytterligare nyheter är MT-09 som får en Euro5-anpassad motor med 899 kubik. Dessutom har ramen bantats med 3,8 kilo. Nya bromsar och ny LED-beslysning står också på listan. Sist men inte minst har elektroniken försetts med en sexaxlad IMU, vilket betyder kurv-ABS, traction control, slide control, wheelie control och på det ett gäng körprogram. Svenskt pris blir 106.900 kronor.
Vill man ha en ännu vassare hoj kan man välja SP-modellen för 121.900 riksdaler. Då får man allt från vassare dämpare, farthållare till quickshifter och en hel mängd annan godis.
Och så avslutades pressvisningen med nya Tracer 9.
Modellen hette tidigare Tracer 900. Dess trecylindriga motorn är numera på 890 kubik (tidigare 847 kubik) och med den en effektökning till 117 hk samt att den givetvis gjorts Euro5-klar. Vidare har hojen fått en lättare ram samt fått en längre, lättare sving, båda i aluminium. På fjädringssidan hittar vi fullt justerbara KYB-doninagar fram och även KYB-dämpare bak. Spanar vi in det elektroniska ser vi led-belysning, ny 6-axlad IMU med tillhörande TCS, SCS, LIFt, kurv-ABS och fyra olika körprogram. Den som vill ha extra allt kan välja GT-modellen som även inkluderar väskor, elektronisk fjädring, quickshifter, adaptiva kurvljus, värmehandtag och extra kulöralternativ.
Standardversionen kostar från 127.900 kronor och GT:n från 155.900 kronor. I butikerna i mars.