annons
Hem » Nyheter » VIDEO: Triumph utvecklar elhoj!

VIDEO: Triumph utvecklar elhoj!

Triumph har en elhoj på gång, eller i alla fall en prototyp, tillsammans med de välmeriterade brittiska teknikjättarna Williams Advanced Enginering och Integral Powertrain Ltd. Med på tåget är även brittiska miljömyndigheter och University of Warwick.

Modellen går under projektnamnet TE-1. Nu har man kommit så långt att motor och drivlina är klara att presenteras. Mycket av arbetet har handlat om att hitta rätt paketering av ram, motor och batterier för såväl låg vikt som ett smidigt chassi, men även låg tyngdpunkt.

Triumph har designat ramen, Williams batterierna och Intgral Powertrain har stått för motorn medan universitetet har bidragit med elektrisk expertis. Resultatet är en effektkälla god för 180 hk (130 kW). Den styrs via en nyutvecklad programvara som även integrerar gasrespons, regenerering vid motorbroms, traction control och annan nödvändig elektronik.

Mer tekniska fakta än så är i skrivande stund inte tillgängliga från Triumphs sida, men enligt brittiska MCN ska hojen få en vikt på 220 kilo och vara god för 19 mil på en laddning. Att ladda upp till till 80 procent av kapaciteten ska gå på rekordsnabba 20 minuter.

Hela utvecklingsprojektet är planerat över en tvåårsperiod.