annons
Hem » Filmer » VIDEO: Suzuki Hayabusa är tillbaka

VIDEO: Suzuki Hayabusa är tillbaka

Suzuki har nu lanserat den tredje generationen av deras fartraket Hayabusa. Den första kom redan 1999, alltså 22 år sedan.
Designen är fortsatt omisskännlig, även om nykomlingen fått något vassare profillinjer. Ramen är dock den samma som på föregångaren och motorvolymen är fortsatt 1.340 kubik. Den fyrcylindriga rovan är dock omarbetad så att effekten och vridet sänkts på höga varv, för att istället ha bättre resurser på medelvarv. Kombinerat med något färre antal kilon och uppdaterad elektronik sägs den nya ”Busan” vara snabbare upp till 300 km/h än sin föregångare, trots att effekten sänkts med sju hästar till 190 som en följd av Euro5.
Suzukis motordesigner Naoki Mizoguchi avslöjar i en intervju att de experimenterade med såväl turboladdning som sex cylindrar, men kom fram till att den befintliga motorn var den bästa i slutändan.
Även bromsarna har uppdaterats till Brembos senaste och på den elektroniska sidan hittas numera en uppsjö allt-möjligt-kontroller inklusive kurv-ABS, tre förinställda effektlägen samt tre programmerbara, tiostegs traction control, tre motorbromskontroller, maxfartskontroll, quickshifter åt båda håll, trestegs launch control, farthållare, nödstoppsvarningsystem och säkert något mer.

Svenskt pris: 199.900:-

Klicka här för mer info.