annons
Hem » Nyheter » Nya Triumph Speed Triple 1200 RR

Nya Triumph Speed Triple 1200 RR

Triumph har nu lanserat en kåpförsedd syskonmodell till roadstern Speed Triple RS, nämligen RR. Utöver den uppenbara, och eleganta, designskillnaden i form av en retroinspirerad kåpa med rund lykta förses RR även med Öhlins elektroniska adaptiva stötdämpare som är synkade med hojens körprogram Rain, Road, Sport och Track. Vidare har den en betydligt sportigare körställning med 135 mm lägre styre och bakåtflyttade fotreglage.

– Speed Triple RR har funnits med i planeringen ända sedan vi började med 1200 RS. Vår främsta målgrupp är hojåkare som gillar RS, men som vill ha bättre vindskydd och sportigare körställning. Men även sporthojsåkare som tycker att vanliga sportmodeller är lite för offensiva, som fortsatt vill ha bra prestanda för gatukörning men som inte har användning av en banhoj, berättar Stuart Wood chefsingenjör på Triumph.

Motorn är samma varvvilliga 180-hästars trippel som på RS. Även i övrigt håller RR samma höga tekniska standard med bland annat Brembo Stylema-ok, quickshifter, TFT-instrumentering, kurv-ABS, lutningskänslig traction control och nyckellöst tändsystem.

Svenskt pris från 219.000 kronor. Provkörning kommer i Allt om MC.