annons
Hem » Filmer » VIDEO: Exklusiv förhandsvisning av nya Triumph Rocket 3
Allt om MC:s Joachim Cruus var på plats när Triumph visade upp sin nya Rocket 3.

VIDEO: Exklusiv förhandsvisning av nya Triumph Rocket 3

I allra största hemlighet, och inför en handfull utvalda journalister, höll Triumph härom veckan en förhandsvisning av nya Rocket 3 i sin fabriksanläggning i Hinckley. Allt om MC:s Joachim Cruus var på plats.

– Efter en kort presentation av brandmanager Miles Perkings öppnades dörrarna. Ut vällde rök, musiken dunkade och spänningen steg. Först ut kom en R-hoj i röd kulör tätt följd av en GT i silver, det var en mäktig syn, rapporterar Joachim.

Hojen kommer alltså i två versioner. R, som står för Roadster är ensitsig, har rakt styre och centralt placerade fotpinnar. GT, eller Grand Tourer är tvåsitsig, har mer framflyttade fotpinnar och tillbakadraget styre. För övrigt är det inga maskinella skillnader. Den nya motorn är på 2.500 kubik och trycker ur sig 221 Nm vid 4.000 varv samt 167 hästar vid 6.000 varv. Dessutom är hojarna med sina 291 kg (R) respektive 294 kg (GT) hela 40 kg lättare än föregångaren, vars motorsiffror som jämförelse låg på 2.294 cc, 142 hk och 200 Nm.

– Däcken utgör en stor del av den feta designen. Avon-baksvålen på 240/50-16 är maffig och fram hittar vi stabila 150/80-17. Men mest av allt dras blicken till just den stora 3-cylindriga 2,5-litersmotorn, en rejäl pjäs utan storleksmotsvarighet på marknaden (BossHoss undantaget, reds. anm), och givetvis rustad för att klara kommande Euro 5-krav, berättar Joachim.

På plats fanns även Triumphs chefsingenjör Stuart Wood som ställde upp på en intervju för våra svenska läsare. På frågan om inte 167 hästkrafter av somliga kan anses vara i underkant svarade han:

– Att plocka ur en massa effekt var aldrig vår högsta ambition, desto viktigare var vridet. Nu har vi 221 Nm och det är vi riktigt nöjda med.

Under pressvisningen fick journalisterna nöja sig med torrbrytning, men senare i höst blir det officiell presskörning. Håll utkik i Allt om MC för utförlig rapport!

– Vi kunde dock redan nu konstatera att finishen är riktig hög med många snyggt bearbetade detaljer, som de bakre fotpinnarna som fälls ut i två steg. Sittställningen är betydligt mer slimmad än på den tidigare Rocket-modellen, främst tack vare en nyformad 18-literstank, berättar Joachim.

Priset på nya Rocket 3 är i skrivande stund inte helt bestämt, men en indikation är att det blir omkring 20 procent lägre än den limiterade Rocket TFC (300.000 kr) som nyligen släpptes.