annons
Hem » Nyheter » Var tredje under 30 år drömmer om mc

Var tredje under 30 år drömmer om mc

Enligt en färsk undersökning, gjord av analys- och undersökningsföretaget Novus på uppdrag av Yamaha Motor Scandinavia, har var fjärde svensk (24 procent) någon gång drömt om att börja köra motorcykel. Bland de under 30 år är siffran ännu högre, hela 34 procent.

– Att så många av de yngre drömmer om att börja köra motorcykel känns verkligen kul, det visar att mc-Sverige kommer kunna fortsätta att växa. Nu gäller det att hela branschen fortsätter visa på de möjligheter och den frihet som en motorcykel ger, så att fler tar drömmen ut på vägarna, säger Morten Brondbjerg, Försäljningschef MC på Yamaha Motor Scandinavia.

Undersökningen ger dessutom svar på varför de flesta trots allt inte blir hojåkare. Kostnaden anges som främsta orsak. Vidare svarade 69 procent av det tillfrågade att de upplevde motorcykeln som ett osäkert transportmedel.

Antalet motorcyklar ökar stadigt på våra vägar, samtidigt som antalet olyckor gått ner de senaste 20 åren.

– Precis som alla aktörer inom MC-Sverige vill ju vi att fler ska få uppleva det fantastiska med att köra på två hjul. Som branschorganisation vet vi att motorcykeln är ett säkert transportmedel om man kör på rätt sätt. Tillverkarna utvecklar säkerhetstekniken kontinuerligt, och tillsammans med det arbete som alla parter gör för att öka medvetenheten för säker körning, tror jag vi kommer få se fler som ger sig ut på vägarna framöver, säger Niklas Kristoffersson, VD på branschorganisationen McRF.

Novus intervjuade 1.047 personer ur allmänheten, 15-21 april 2021.